Meest recente artikelen

Kerstvakantie: hou de sfeer erin met de feestjes van Natalie

Elke dag feest!

Kerstvakantie: hou de sfeer erin met de feestjes van Natalie Artikel

Natalie viert niet enkel kerst en nieuwjaar. Tijdens de kerstvakantie is er tijd voor nog meer fijne feestjes... Met voor elke gelegenheid het perfecte gerecht. Geen wonder dat zij en haar gezin dit de gezelligste en lekkerste periode van het jaar vinden!

Van driekoningentaart tot gourmet of een kerstbrunch. Maar ook samen pizza bakken of een bierproeverij met vrienden… Natalie is altijd in voor een feestje én om lekker te koken. Ze maakt het dan ook graag gezellig tijdens de kerstvakantie, met feestjes voor iedereen. Ontdek welke recepten ze haar gasten en haar gezin voorschotelt op die fijne feestelijke momenten.

  • Gourmet met homemade slaatjesbuffet
  • Kerstbrunch
  • Zwarte pensen met appelmoes
  • Pizza's uit de mobiele oven
  • Kaiserschmarrn met rozijntjes
  • Kaaskroketjes
  • Driekoningentaart met abrikozen­confituur
  • Worstenbroodjes met knolseldersalade

Natalie Peeters: "De kerstvakantie draait vooral om gezelligheid, met feestjes voor iedereen die we graag zien. Zowel familie als vrienden. Sommige vrienden zien we elke week. Bij sommige groepen is het echter al een halfjaar geleden. Dan mag het echt gevierd worden als we nog eens bij elkaar komen. We nemen ook de tijd voor enkele leuke kerstvakantieprojecten. Dit omdat we samen twee volle weken thuis zijn en er dan veel ruimte in de agenda is. Met ons gezin vieren we de mooiste tijd van het jaar."

Speciaal voor de feesten nam Natalie handige kookfilmpjes op. Zo kun je makkelijk volgen hoe ze precies haar toprecepten bereidt. Je kunt ze hier bekijken.

Vier de kerstvakantie met de feestjes van Natalie

Haal inspiratie uit de fijne feestjes van Natalie voor de leukste én lekkerste kerstvakantie. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Biertjes met de vrienden

"Met enkele vrienden organiseren we elke winter een worstenclubfeest met aangepaste biertjes. Iedereen neemt een minder gekend bier mee. Op het einde van de avond wordt de wisselbeker voor het beste bier uitgereikt. Omdat je niet enkel op gerstenat kunt leven, voorzien de gastheer en -vrouw ook pensen met appelmoes en brood. Ook hier gaat een zoektocht aan vooraf. Wat is de beste zwarte pens van het dorp?"

Brunchen in pyjama

“Heerlijk om na een lang diner op Kerstmis de dag nadien gewoon niets te doen. Lekker languit brunchen in pyjama, met eitjes, kraak­verse pistolets en homemade slaatjes. Meer moet dat niet zijn.”

Lang leve de drie koningen

“Mijn liefste tante Liesje is jarig, en dat vieren we met een heerlijke driekoningentaart. Je kunt een klein beeldje, koffieboon of amandel in de taart verstoppen. Ik geef er mijn eigen toets aan door de taart te pimpen met extra confituur.”

Aftellen naar Nieuwjaar

“Retteketet gourmetpret! Ik moet toegeven dat ik niet echt veel geef om oudjaar. Vaak vind ik feestjes voor en na 31 december meer ongedwongen en dus ook leuker. Maar lekker eten doen we wel. Het gourmetvlees bestellen we op voorhand, maar de slaatjes maak ik het liefst zelf. Het fijne aan gourmet vind ik dat iedereen aan tafel kan blijven zitten. En ook de kinderen vinden dit nog altijd even fantastisch.”

Fenne aan de kook

“Fenne wil graag leren koken. Afgelopen zomer leerde ze macaroni, lasagne en wortelpuree met worst maken. Deze vakantie legt ze met sushi en kaaskroketjes de lat wel iets hoger. Ik maakte deze kaaskroketjes zelf twee keer om ze te testen en had daarna flink wat poetswerk. Benieuwd hoe onze keuken er na haar doortocht zal uitzien.”

Rond het kampvuur met de nieuwjaarsbrief

“Tijd voor nieuwjaarsbrieven met de peter van Sem! Tijdens corona vierden we dit noodgedwongen buiten aan een kampvuur, maar dat was zo gezellig dat we deze traditie gewoon voortzetten. Op het menu staat warme chocomelk met zelfgemaakte Kaiserschmarrn met rozijntjes, gevolgd door een hartverwarmend borreltje.”

Het grote pizzaproject

“Deze vakantie wil Maarten als kookproject zijn pizzadeeg verfijnen. Dankzij het nieuwe pizzaoventje van onze buurman wordt dat een leuke uitdaging. Het deeg maken we een dag op voorhand en laten we rijzen in de koelkast. Onze kinderen verkiezen de klassieker met salami, mij kun je plezieren met een winterse pizza bianca met gedroogde ham en truffel.”

Scoren op verloren maandag

“Tijdens mijn kindertijd werd er ook in januari nog volop gefeest, want mijn mama was jarig op 7 januari. Ze vierde haar verjaardag niet echt graag, maar toch smulden we elk jaar rond haar verjaardag op verloren maandag van appelbollen en worstenbroodjes. Ik zet deze Antwerpse traditie graag voort en bestel meestal worstenbroodjes bij de beste bakker van het dorp. Dit jaar maak ik ze zelf, als ode aan mijn mama.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen