Recept

Zwarte pensen met appelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Ook lekker met een klein scheutje whisky in de appelmoes. Bak de zwarte pensen zeker niet op een hard vuur, anders zullen ze openspatten.”

Lekker met gezouten boter op het brood, wat mosterd en een biertje naar keuze.

bereiding
  1. 1

    Maak de appelmoes. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukken. Smelt een klontje boter in een gietijzeren kookpot op een zacht vuur. Doe er de appelen in en blus ze met een scheutje water. Bestrooi ze met de suiker en de kaneel en besprenkel ze met citroensap. Voeg eventueel nog een kaneelstokje toe. Laat de appelen op een zacht vuur tot moes (of compote met stukken) koken.

  2. 2

    Verhit een klontje boter in een pan en bak de zwarte pensen op een zacht vuur.

  3. 3

    Serveer de appelmoes en de zwarte pens met een sneetje zuurdesembrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zwarte pensen met appelmoes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!