Recept

Driekoningentaart met abrikozen­confituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt! 

“Ook lekker: maal een handvol ongezouten pistachenoten tot poeder en spatel dat mengsel mee onder het beslag.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zachte boter met de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap in de mengkom van de keukenrobot en mix romig. Voeg dan één voor één de eieren toe.

  2. 2

    Meng het amandelpoeder met een snuifje fleur de sel en voeg het toe aan het beslag. Ontrol 1 rol bladerdeeg en leg het in een met bakpapier beklede taartvorm van 28 cm diameter. Bestrijk het deeg rijkelijk met de abrikozenconfituur. Lepel er de amandelcrème op en strijk ze glad. Verstop de boon in de vulling.

  3. 3

    Ontrol de tweede rol bladerdeeg en bedek de vulling ermee. Duw de randjes goed tegen elkaar. Klop de eidooier los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Kerf eventueel met een mesje enkele streepjes in het bladerdeeg. Bak de taart 30 à 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers krokant in een pan zonder vetstof. Laat de taart afkoelen op een rooster en werk ze af met de amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Driekoningentaart met abrikozen­confituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!