Recept

Kaaskroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

• Gebruik een conisch steelpannetje om het beslag voor de kaaskroketjes te maken. Dit pannetje heeft een afgeronde bodem, waardoor er geen bloem aan de randjes blijft kleven. 

• Vries je de kroketjes in, doe ze dan diepgevroren in de friteuse. Bak ze 2 minuten langer. 

• Mag ik heel eerlijk zijn? Deze kaaskroketten waren niet goedkoop, omdat ik veel geïnvesteerd heb in verse kazen die je nog zelf moet raspen. Ook het maken is een heus project. Ben je niet zo stressbestendig? Ga dan langs bij jouw lokale kaasboer en bestel er ambachtelijke kaaskroketten.

bereiding
  1. 1

    Rasp de kazen fijn in de blender. Maak een roux. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed tot het naar koekjes ruikt en blus de roux met de melk. Blijf op een zacht vuur roeren tot je een smeuïge gladde bechamel hebt. Zet het vuur zachter, voeg de geraspte kazen toe en roer tot ze helemaal gesmolten zijn.

  2. 2

    Doe de room samen met de eidooiers in een kommetje en klop ze los. Voeg het ei-roommengsel toe aan het kaasmengsel en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt. Laat dat nog even sudderen en breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, geraspte citroenschil, citroensap en een beetje peper en zout.

  3. 3

    Stort de kaascrème in een met olijfolie ingevette ovenschaal (of braadslede), dek ze af met vershoudfolie en zet ze een nacht in de koelkast. Je kunt de bodem van de ovenschaal ook bedekken met vershoudfolie: laat de randjes dan wat overhangen zodat je de opgesteven kaaskoek er goed kunt uitnemen.

  4. 4

    Ontvorm de volgende dag de kaaskoek en snij hem met een scherp mes in rechthoekjes of vierkantjes. Zet 3 borden klaar: eentje met de losgeklopte eieren, eentje met de bloem en eentje met het paneermeel. Wentel de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door het paneermeel.

  5. 5

    Verwarm de friteuse voor op 175°C. Bak de kaaskroketjes in 4 à 5 minuten goudbruin en krokant. Frituur ook de krulpeterselie krokant en laat die uitlekken op keukenpapier. Serveer de kaaskroketjes met de gefrituurde peterselie, een partje citroen en de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaaskroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!