Recept

Pizza’s uit de mobiele oven

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Kerstomatensalsa is subtieler van smaak dan gewone tomatenpassata. Te veel pizzadeeg gemaakt? Vorm het tot bolletjes, verpak ze in vershoudfolie en vries ze in. Ideaal om als hapje te serveren!”

bereiding
 1. 1

  Maak het deeg. Doe de bloem met de gedroogde gist en de olijfolie in de mengkom van een keukenrobot. Voeg het lauwe water en het zout toe en kneed in 5 minuten tot een glad en elastisch deeg. Leg het pizzadeeg in een met olijfolie ingevette kom, dek die af met vershoudfolie en laat het deeg een nachtje rijzen in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de pizzaoven voor. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Ontrol elk stuk op een bebloemd werkblad. Bestrijk de 2 klassieke pizza’s met de salsa van kerstomaatjes, maar laat de randen vrij. Bestrooi ze met de oregano, beleg ze met de salami en eindig met de mozzarella. Bak de pizza’s enkele minuten in de hete pizzaoven. Werk ze af met het basilicum.

 3. 3

  Bestrijk de andere 2 pizza’s met ricotta en strooi er de oregano over. Spoel de courgette, snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes en beleg er de pizza’s mee. Eindig met de mozzarella en bak de pizza’s enkele minuten in de hete pizzaoven. Werk ze af met de gedroogde ham, de verse tijm en een beetje truffelolie naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza’s uit de mobiele oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!