Meest recente artikelen

Wat kun je dippen in kaasfondue? 8 verrassende opties

Originele dippers!

Wat kun je dippen in kaasfondue? 8 verrassende opties Artikel

Valt er nog wat meer te dippen in kaasfondue dan stukjes brood en misschien een aardappel? Jazeker! Met deze acht alternatieven organiseer je zelfs een heus dipbuffet.

Maar weinig mensen die neen kunnen zeggen tegen gesmolten kaas. Het maakt veel gerechten zo veel beter. Waarom je dan beperken tot brood en een aardappel? Het mag dan tegen de regels zijn van de authentieke Zwitserse fondue maar laat dat je vooral niet tegenhouden. Er zijn immers veel manieren om een kaasfondue te maken. Dus waarom niet experimenteren met álle ingrediënten? Ontdek hier wat je nog meer kunt dippen in kaasfondue. Met onder meer goed nieuws voor fans van scampi's, mac & cheese en pizza Hawaï…

1 Brood

De klassieker, maar ook hier kun je variëren. Lijkt noten- of roggebrood in plaats van stokbrood je al wild? Probeer dan eens platbrood zoals naan of Marokkaans brood.  Ook zuurdesembrood is een echte winner. Daarnaast combineren grissini, crackers en zelfs nacho's erg goed met kaas. Tip: hoe droger het brood, hoe meer het kan opnemen.

2 Aardappelen

Met de aardappelen kun je eveneens gaan experimenteren. Vervang dat exemplaar in de schil of de krieltjes eens door gebakken of gefrituurde varianten. Ook wedges, aardappelballetjes of (zoete) aardappelfrietjes zijn een leuk alternatief.

3 Pasta

Dol op mac & cheese? Dan vast ook op de fondueversie. Wat al dente gekookte pasta kun je namelijk perfect dippen in de kaasfondue. Kies voor grotere soorten met diepe gleuven en ribbels zodat ze veel kaas meenemen. Maar ook gevulde pasta wordt beter van zo'n heerlijk laagje. Zorg wel voor stevige kussentjes die hun inhoud niet verliezen. Of voorzie een lepel waarmee je gasten wat kaasfondue op het bord kunnen scheppen.

4 Fruit

Nee, geen aardbeien. Wél fruit dat het ook goed op een kaasschotel, zoals appelen en peren. Een combinatie die zeker het proberen waard is! Liefhebbers van een pizza Hawaï kun je ook vast bekoren met een stukje ananas.

5 Groente

Je dipt ze ook bij de apero, dus waarom niet in de kaasfondue? Denk aan broccoli en bloemkool of groene asperges die je eerst blancheert. Of, helemaal in het seizoen: paddenstoelen en gekookte spruitjes. Tomaat, wortel, paprika en zelfs radijsjes of een blaadje witloof doen het dan weer goed rauw.

6 Vlees

Waren gehaktballetjes al een allemansvriend, gedipt in kaasfondue worden ze pas onweerstaanbaar. Hetzelfde geldt voor worstjes. Een mooi gebakken mals stukje steak of gevogelte is nog zo'n aanrader voor wie met vlees aan de slag wil.

7 Charcuterie

Fijne vleeswaren duiken vaak op als bijgerecht. Maar je kunt charcuterie ook dippen in de kaasfondue. Prik dus vooral eens een blokje ham, prosciutto, panchetta, salami, chorizo of droge worst op dat spiesje.

8 Scampi's

Goed nieuws voor de ontelbare fans van scampi's of garnalen. Kruidig gebakken zijn ze een echte lekkernij samen met de gesmolten kaas. Zeker in een kaasfondue die gemaakt is met – perfect match! – witte wijn.

Hoe maak je de beste kaasfondue?

Maar het allerbelangrijkste is uiteraard de basis. Hier leggen we uit hoe je de ultieme kaasfondue klaarmaakt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen