Meest recente artikelen

Kerstmenu voor minder dan 25 euro per persoon

Een uitgebreid feestmenu

Kerstmenu voor minder dan 25 euro per persoon Artikel

Wij stelden speciaal voor jou een lekker en feestelijk kerstmenu samen dat minder dan 25 euro per persoon kost. Zo kan je precies berekenen hoeveel je nog overhebt voor cadeautjes.

Met 25 euro per persoon kan je al een heel mooi kerstmenu op tafel zetten. Om deze gerechten klaar te maken spendeer je zelfs net iets minder dan dat. Wat je overhoudt kan je dan uitgeven aan cadeautjes of drankjes.

Tips om extra te besparen

Ervoor zorgen dat je kosten niet de hoogte in schieten, doe je zo.

  • Maak een duidelijk lijstje van alles wat je nodig hebt. Zo voorkom je dat je veel te veel koopt ‘voor het geval dat’.
  • Controleer thuis heel goed wat je al in je kasten hebt staan en pas je lijstje zo nodig aan. Zo zorg je ervoor dat je geen kilo bloem koopt als je nog een halfopen pak in de kast had staan. Hetzelfde geldt voor kruiden, steeds nieuwe potjes kopen kan de prijs van je kerstmenu onnodig opdrijven.
  • Doe je boodschappen goed van tevoren. Zo heb je tijd om verschillende supermarkten te vergelijken.

Kerstmenu voor minder dan 25 euro per persoon

De kosten voor dit kerstmenu werden berekend in december 2023 bij een supermarkt van een gemiddelde prijsklasse. Producten als peper, zout en olijfolie werden niet meegerekend, omdat ze behoren tot de standaardbenodigheden in de keuken.

Hapje

Zijn deze mooie canapés geen streling voor het oog? Door geen kaviaar, maar andere viseitjes te gebruiken krijg je hetzelfde feestelijke effect, zonder de hoge kosten.

Voorgerecht

Dit verfijnde gerechtje zou zomaar uit een restaurantkeuken kunnen komen. Toch heb je er relatief weinig ingrediënten voor nodig en is het niet erg ingewikkeld om te maken. Perfect om je gasten en jezelf mee te verwennen.

Hoofdgerecht

Je gasten zullen het nog lang hebben over dit heerlijke hoofdgerecht. De gevulde kalkoenrollade met de zoete gebakken appeltjes vormen een mooie combinatie met de rijke gratin dauphinois. Een gegarandeerd succes!

Nagerecht

De échte ster van het feest is ongetwijfeld deze kerstbuche. Hij is bovendien klaar in een handomdraai.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen