Recept

Gnocchi met pompoen, knoflookcrème en pittige kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker verfijnd vegetarisch voorgerechtje voor kerst.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de teentjes knoflook ongepeld in een steelpannetje en giet er olijfolie bij tot ze onder staan. Laat ze op een heel zacht vuur 8 à 10 minuten garen. Giet de olijfolie af en laat de teentjes afkoelen. Duw de look uit de teentjes, meng met 3 à 4 el mayonaise en zet in de koelkast.

  2. 2

    Snij de pompoen in partjes, wrijf ze in met olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat en leg op een bakblik. Zet 25 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.

  3. 3

    Kook intussen de gnocchi beetgaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Doe 3 eetlepels olijfolie in de pan, voeg 12 blaadjes salie toe en laat kort bakken, voeg de gnocchi toe en laat nog 1 minuut meebakken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Rasp de oude kaas met een kaasschaaf of dunschiller en bewaar koel.

  5. 5

    Leg de gnocchi, salie en pompoen op een bord samen met de lookcrème en werk af met de kaasschilfers. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met pompoen, knoflookcrème en pittige kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!