Meest recente artikelen

De lekkerste cocktails & mocktails voor de feestdagen

Een bruisend 2018

  • Deel dit artikel:
De lekkerste cocktails & mocktails voor de feestdagen Artikel

Wil jij tijdens de feestdagen eens iets anders drinken dan het gebruikelijke glaasje bubbels? Experimenteer er dan op los met deze feestelijke cocktails en mocktails.

Tijdens Kerstmis, oudjaar en nieuwjaar valt er iets te vieren. En daar hoort natuurlijk een lekker glaasje bij. Een glaasje bubbels smaakt altijd. Maar waarom schenk je dit jaar niet eens iets anders tijdens oud op nieuw? Een lekkere cocktail of mocktail bijvoorbeeld.

Cocktails en mocktails (het non-alcoholische broertje van de cocktail) zijn lekker en feestelijk. Maar naast de smaak van de drankjes zijn ook de geur, de kleur, het glas en mooie ingrediënten erg belangrijk. Installeer een cocktailbar of maak zelf de mooiste creaties voor jouw gasten. Deze lekkere cocktails en mocktails zorgen letterlijk voor een bruisend 2018!

Wat heb je nodig voor het maken van de perfecte cocktail/mocktail?

  1. Een shaker is de belangrijkste tool. Kies voor een shaker die makkelijk in de hand ligt, zodat je goed lang kunt shaken.
  2. Een drankmaatje (of jigger) om je alcohol precies af te meten. De meeste drankmaatjes bestaan uit een klein en een groot maatje.
  3. Een barlepel kun je voor twee dingen gebruiken: om een cocktail om te roeren (die je niet hoeft te shaken) en om kruiden kort fijn te stampen. Dat doe je door er met het hamertje zachtjes op te tikken.
  4. Wil je stevig stampen? Haal dan een stamper of een muddler in huis. Een houten muddler geeft het beste resultaat.
  5. Gebruik een zeefje of een strainer om je cocktail van de shaker in je glas te gieten en de overgebleven ijsblokjes (en eventuele kruiden en specerijen) in de shaker achter te laten.

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen