Meest recente artikelen

Wafelijzer kopen: hierop moet je zeker letten

Het hoeft geen heet hangijzer te zijn

Wafelijzer kopen: hierop moet je zeker letten Artikel

Ben je van plan om een wafelijzer te kopen, maar weet je niet waarop je je keuze moet baseren? Geen nood, dankzij onze overzichtelijke criteria weet jij precies waarmee je rekening moet houden wanneer je een wafelijzer in huis haalt.

Luiks of Brussels, met slagroom, ijs, of toch maar slagroom: wat je voorkeuren ook zijn, iedereen is gek op wafels. Ben je van plan om deze typisch Belgische lekkernij thuis klaar te maken, dan is het van belang dat je het juiste wafelijzer in huis haalt. Om je daarbij te helpen lijsten we hier nog eens op waarop je moet letten wanneer je een wafelijzer aankoopt.

Soort wafels

Het eerste wat je moet overwegen bij het kopen van een wafelijzer is het type wafels dat je wilt maken. Brusselse en Luikse wafels, met hun diepe inkepingen, vereisen een wafelijzer met diepe groeven, terwijl traditionele dunne wafels een ondiep ijzer vereisen. Daarnaast zijn er wafelijzers met verwisselbare platen, waarmee je verschillende soorten wafels kunt maken. Ben je van plan om te experimenteren en wil je afwisselen tussen de verschillende soorten, overweeg dan zeker een apparaat dat die optie aanbiedt.

Temperatuurregeling

De temperatuurcontrole is een cruciaal aspect van een wafelijzer. Sommige modellen hebben eenvoudige aan/uit-schakelaars, terwijl andere instelbare temperatuurinstellingen bieden. De mogelijkheid om de temperatuur aan te passen is handig, omdat het je de controle geeft over de knapperigheid van je wafels. Overweeg ook de baktijd; sommige wafelijzers hebben timers of indicatielampjes die aangeven wanneer de wafels klaar zijn.

Grootte en gemak

Wafelijzers bestaan in verschillende formaten, van compacte en eenvoudige modellen tot grotere toestellen met een heleboel opties. Houd bij de aankoop rekening met de beschikbare ruimte in je keuken, zowel op het aanrecht als in je keukenkasten. Heb je een kleine keuken, of is je aanrecht al ingenomen door andere keukenapparaten? Dan kan het nuttig zijn om te kiezen voor een wafelijzer dat rechtop staat.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen