Heerlijke Luikse wafels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Heerlijke Luikse wafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje. Doe er de suiker en melk bij. Breng onder voortdurend kloppen tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Schenk er de melk bij. Roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de eidooiers goed los. Roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel. Laat het beslag 4 uur rusten. Roer er net voor je gaat bakken de parelsuiker door.

  4. 4

    Verwarm het wafelijzer. Vet het lichtjes in met boter of olie. Schep met een ijsschep kleine hoopjes van het beslag op het hete ijzer. Bak de wafels in porties goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje. Doe er de suiker en melk bij. Breng onder voortdurend kloppen tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Schenk er de melk bij. Roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de eidooiers goed los. Roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel. Laat het beslag 4 uur rusten. Roer er net voor je gaat bakken de parelsuiker door.

  4. 4

    Verwarm het wafelijzer. Vet het lichtjes in met boter of olie. Schep met een ijsschep kleine hoopjes van het beslag op het hete ijzer. Bak de wafels in porties goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.