Meest recente artikelen

Bier in beslag, 3 redenen waarom dat een goed idee is

Tip

  • Deel dit artikel:
Bier in beslag, 3 redenen waarom dat een goed idee is Artikel

Pannenkoeken met bier? Het klinkt misschien vreemd, maar het is heel erg lekker! Bier doet het bovendien ook goed in tempura- of oliebollenbeslag. Dit is wat het doet.

1 Bier maakt je beslag luchtiger

Het koolzuur en de gist in het bier maken een pannenkoeken-, wafel– of beignetbeslag op natuurlijke wijze luchtiger. Vervang gewoon de helft van de melk of het water in een recept door bier en roer dat voorzichtig  door de rest van de ingrediënten. Gebruik geen mixer, zodat de bubbels niet kapot gaan. Durvers kunnen gerust wat met de verhoudingen experimenteren.

Gebruik een ruime kom om je beslag in te mengen. Bijvoorbeeld dit prachtexemplaar van Tala, verkrijgbaar in de Libelle Lekker Shop.

2 Wat je frituurt, wordt krokanter

De bubbels in bier blijven lang intact. Wanneer het beslag in contact komt met bijvoorbeeld hete olie, ontstaan er kleine bubbeltjes. Die bakken heel snel lekker krokant. Daardoor wordt wat in het beslag zit (bijvoorbeeld appeltjes bij appelbeignets) ook beschermd tegen de warmte van buitenaf en wordt het niet overgaar.

3 Bier geeft je beslag een subtiel smaakje

Afhankelijk van het bier dat je gebruikt, is dat bitter tot lichtzoet en fruitig. Een beetje bitter combineert trouwens heel goed met zoete gerechten. Probeer het maar eens!

Met hetzelfde bier erbij?

Bier in je beslag wordt dubbel zo lekker als je hetzelfde biertje ook als begeleidende drank serveert. Pannenkoeken met bier in plaats van koffie? ‘t Is eens iets anders.

Probeer het in deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen