Meest recente artikelen

Dipsausjes voor de aperoplank

Om uitgebreid van te genieten

Dipsausjes voor de aperoplank Artikel

Niks zo gezellig als een aperoplank op tafel en de hele avond lang smullen van hapjes. Een lekker dipsausje hoort er zeker ook bij. Hoe maak je dat?

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

Aperoplank zoekt… lekkere en voedzame dipsaus! Heb jij tips om ze zelf te maken of om ze kant-en-klaar in huis te halen?

Karolien: "Er zijn heel wat mogelijkheden, maar mijn favoriete snel-klaar dipsausjes kun je in twee categorieën opdelen: yoghurt- en peulvruchtendips. Een klassieke hummus van kikkererwten is al heel lekker. Maar ook witte bonen lenen zich supergoed tot het maken van romige dips. Conserven met peulvruchten heb ik altijd in de voorraadkast staan, waardoor ik deze sausjes snel op tafel kan zetten. Meestal mix ik er ook wat groenterestjes of kant-en-klare groenten doorheen, zoals voorgekookte rode bietjes, gegrilde paprika's uit een bokaal, restjes gekookte wortel, geroosterde pompoen of gestoomde broccoli. Verse kruiden zijn dan weer ideaal voor in een (Griekse) yoghurtdip. Die serveer ik graag met een topping van extra groenten."

Probeer deze eens

Nog meer lekkere dips van Libelle Lekker

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen