Wittebonendip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wittebonendip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fantastisch lekkere dip: ideaal voor een vegan aperitief!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verpak de teentjes knoflook ongepeld en samen in aluminiumfolie en laat ze 20 minuten garen. Duw de teentjes daarna uit de pel.

  2. 2

    Spoel de bonen, laat ze uitlekken. Mix ze met de olijfolie, sesamolie en geroosterde knoflook
    tot puree in een hakmolentje of blender.

  3. 3

    Voeg eventueel nog wat extra olie toe en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de bonendip in een schaaltje, giet er nog extra olijfolie of wat citroensap over en werk af met sesamzaadjes, maanzaadjes en gedroogde sjalot.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verpak de teentjes knoflook ongepeld en samen in aluminiumfolie en laat ze 20 minuten garen. Duw de teentjes daarna uit de pel.

  2. 2

    Spoel de bonen, laat ze uitlekken. Mix ze met de olijfolie, sesamolie en geroosterde knoflook
    tot puree in een hakmolentje of blender.

  3. 3

    Voeg eventueel nog wat extra olie toe en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de bonendip in een schaaltje, giet er nog extra olijfolie of wat citroensap over en werk af met sesamzaadjes, maanzaadjes en gedroogde sjalot.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.