Meest recente artikelen

Apero op het strand met Wim Lybaert

Picknick op het strand

Apero op het strand met Wim Lybaert Artikel

Twee frigoboxen gevuld met lekkers: meer hebben Wim en zijn gezin niet nodig voor een zalige last minute apero op het strand.

Wim Lybaert: "Doen we graag: om 16 uur thuis een picknick maken en dan naar de zee rijden voor een apero bij zonsondergang. We stoppen de autokoffer vol met een tafeltje met een tafelkleedje, twee frigoboxen én witte wijn. Ik check wel de getijden, want een apero op het strand is alleen gezellig bij hoogtij"

"Voor bij de apero hou ik van frisse witte wijnen, zoals riesling, sauvignon blanc en een Duitse pinot gris.  Ik zorg altijd voor een lekkere dip. En ik snij thuis zelf verse charcuterie, heerlijk."

In de frigobox van Wim

  • Een lekker vleesje zoals gedroogde gerijpte entrecote, in dunne plakjes gesneden.
  • Een aantal lekkere kazen van Frapa Geitenkazen, zoals een buche citroenpeper en geitenbrie Tierlantijn met Provençaalse kruiden (frapageitenkazen.be).
  • Ongepelde verse garnalen… Koop ze aan de Vistrap in Oostende!
  • Een lekker zuurdesembrood van bij je lokale bakker. Dit brood koop je bij Baab (bakkerijbaab.be).
  • Een rolletje zachte gezouten melkerijboter, bijvoorbeeld Beurre de ferme van Ferme du Tordoir (Dominique Lecas, Rue de Tordoir 63, 7608 Wiers).
  • Gerookte forel of makreel uit je lokale viswinkel.
  • Manzanilla-olijven, te koop bij The Taste Company (thetastecompany.be).
  • Olijfolie, extra vierge, te koop bij The Taste Company (thetastecompany.be).
  • Een flesje pinot grigio, zoals de Pinot Grigio Delle Venezie doc 2021 Bio Vitalma (te koop bij Delhaize).

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Wim Lybaert

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen