Meest recente artikelen

5 slimme tips voor onweerstaanbare hapjes

Daar zijn de hapjes!

5 slimme tips voor onweerstaanbare hapjes Artikel

Geen betere manier om een geweldige avond te starten dan met de lekkerste zelfgemaakte knabbels. Wij verklappen 5 slimme tips voor onweerstaanbare hapjes.

Als je dankzij onze tips verrukkelijke feesthapjes gaat maken, is het natuurlijk een kwestie van er genoeg te hebben. Ga voor variatie en maak zo'n drie tot vijf verschillende hapjes per persoon.

Hoe meer hapjes je serveert, hoe lichter je ze houdt. Zo kun je ook nog van de rest van het feestmenu genieten. Vul eventueel aan met kant-en-klare crackers en dips. Die kun je al op tafel zetten terwijl je de rest van de hapjes afwerkt in de keuken.

Feesthapjes maken: 5 toptips

  1. Maak je hapjes zoveel mogelijk van tevoren
    Veel hapjes kunnen enkele uren of zelfs de dag ervoor al worden voorbereid. Zo kun je je volledig richten op je gasten zodra ze arriveren. De mousse van pastinaak maak je bijvoorbeeld perfect op voorhand. De pangrattato bewaar je in een luchtdichte doos en gebruik je net voor het serveren om je hapje mee af te werken.
  2. Speel met presentatie
    De presentatie van je hapjes is minstens zo belangrijk als de smaak. Een mooie tafel trekt direct de aandacht en verhoogt de feestvreugde. Daarnaast zorgen verse kruiden zoals rozemarijn, tijm en basilicum niet alleen voor extra geur, ze geven ook een feestelijk tintje aan je serveertafel. Zet ze in kleine vaasjes of strooi wat takjes over je hapjes.
  3. Varieer met smaken en texturen
    Met verschillende smaken en texturen hou je de hapjes boeiend. Zorg voor een balans tussen hartige hapjes  en zoetere varianten. Zo vindt elke gast wel iets waar hij of zij van houdt. Combineer ook knapperige hapjes (zoals bladerdeeghapjes) met zachtere hapjes (zoals een mousse).
  4. Let op je timing
    Een van de grootste uitdagingen van feesthapjes is om ze op het juiste moment te serveren. Je wilt ze niet te koud of te gaar aan je gasten geven.
    • Als je van tevoren bakt, zorg dan dat je de hapjes niet te lang laat afkoelen. Gebruik kleine warmhoudplaatjes of een oven op lage temperatuur (140°C) om ze warm te houden.
    • Sommige hapjes moet je net koud serveren. Zet ze net voor het serveren op tafel zodat ze niet te warm worden en de smaken optimaal tot hun recht komen.
  5. Maak het feestelijk met drankjes
    Hapjes worden nog feestelijker als ze goed gecombineerd worden met de juiste drankjes. Zet bijvoorbeeld een champagnebar op of serveer feestelijke cocktails die passen bij de sfeer.

De juiste drankjes

Champagne of mousserende wijn: voor een luxe gevoel serveer je hapjes met een glas champagne of mousserende wijn. De frisse bubbels passen perfect bij de meeste feesthapjes.
Cocktails met een twist: maak een paar feestelijke cocktails, zoals een cranberry-mojito of een citrus-margarita, en serveer ze met een schijfje sinaasappel of een takje rozemarijn voor de kerststemming.
Non-alcoholische dranken: vergeet niet om een aantal alcoholvrije alternatieven aan te bieden, zoals een gember-limoenmocktail, een verfrissende rozenbottellimonade of alcoholvrije biertjes of wijn. Deze drankjes zien er net zo feestelijk uit en zijn heerlijk verfrissend.

Feesthapjes maken: onze favorieten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen