Meest recente artikelen

Gekookte eieren warm houden: zo doe je dat

Zonder dat ze verder garen

Gekookte eieren warm houden: zo doe je dat Artikel

Hoe zorg je ervoor dat het tweede gekookte eitje bij je zondagse ontbijt straks ook nog warm is, zonder dat het verder gaart? Lees vooral verder!

Eitjes die je kookt, laat je na het koken schrikken in koud water zodat ze niet verder garen dan de bedoelde gaartijd. Alleen, als je rustig wilt ontbijten (of als niet iedereen op tijd aan tafel zit) koelen ze zo wel sneller af. Om dat te vermijden, kun je je ei op verschillende manieren warm houden.

Een eierwarmer

In kookwinkels vind je, zeker in de lente of rond Pasen, verschillende leuke eierwarmers: figuurtjes die je over je gekookte eitje schuift om het lekker warm te houden. Dat kunnen hoesjes zijn van stof, maar ook mutsjes gemaakt van wol. Heel leuk om zelf ineen te knutselen! Enkele voorbeelden:

Speciale eiermandjes

In plaats van individuele eierwarmers, bestaan er speciale eiermandjes die vanbinnen gevoerd zijn met een isolerend stoffen laagje en waar je een heleboel eieren in warm kunt houden. Je ziet ze soms op een hotelbuffet. Of porseleinen schaaltjes in de vorm van een kip: die laat je eerst in warm water voorverwarmen (zoals je een thermos zou voorverwarmen), en daarna leg je er de warme gekookte eitjes in. Deksel er weer op en alles blijft warm.

eierwarmer porselein

Een thermo-ei

Er bestaan ook thermo-eieren om je gekookte eitjes in warm te houden. Dat zijn grote eieren van kunststof met een piepschuimlaagje aan de binnenkant. Ze zouden je eitjes tot twee uur lang warmhouden. Geen thermo-ei in huis? Dan lukt het waarschijnlijk ook in een piepschuimbakje met deksel, zoals waar ze in sommige pralinewinkels bij warm weer de pralines in verpakken.

Slowcooker to the rescue

Ook een idee is je gekookte eitjes – zeker als het voor een groot gezelschap is, voor een paasbrunch bijvoorbeeld  – warm te houden in de slowcooker, op de laagste stand. Hou het deksel op de slowcooker zodat hij geen warmte verliest.

En een ei opnieuw opwarmen?

Dat is niet aan te raden, en wel om deze reden.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen