Meest recente artikelen

Geef je ei kleur! Tips en trucs voor extra kleurige eitjes

Mét video

Geef je ei kleur! Tips en trucs voor extra kleurige eitjes Artikel

Heb jij je eitjes graag 'sunny side up'? Dan hebben we goed nieuws voor je, namelijk een handige video een video die verklapt hoe je een perfect gekleurde spiegelei op tafel tovert. En nog meer tips. Hoe je de kleurrijkste mimosa-eitjes maakt, bijvoorbeeld. Geef je ei kleur met deze trucjes...

Eieren kleuren, decoreren en beschilderen is een echte traditie voor Pasen. Je kunt gekleurde eitjes kopen of je eigen creatieve talent bovenhalen. Haal de verf voor eitjes zo in de supermarkt of geef je ei kleur op een ecologische manier, met groenten. Maar dan zit de versiering natuurlijk aan de buitenzijde. Eens de schaal verdwenen is, ziet je ei er opnieuw maar gewoontjes uit. Gelukkig kun je ook eiwit en  dooier van kleur voorzien. Twee ideetjes.

 

geef je ei kleur

Getty

 

1 Geef je ei kleur voor vrolijke mimosa’s

Eiwit kun je kleuren met bijvoorbeeld wat voedingskleurstof. Zo ga je te werk…

  1. Snij de hardgekookte eieren doormidden. Of laat ze heel voor een ander effect – dan krijg je enkel een gekleurde buitenkant.
  2. Verwijder en bewaar het eigeel.
  3. Dompel vervolgens de eiwitten in een kleurbadje – water met een paar druppels voedingskleurstof of een natuurlijk alternatief.
  4. Haal de eitjes uit de kleurstof als ze voldoende gekleurd zijn en laat ze drogen op een rooster.
  5. Vul de halve eitjes daarna opnieuw met het bewerkte eigeel. Klaar zijn je kleurrijke deviled eggs of vrolijke mimosa’s! Of je kunt voor andere gevulde eitjes gaan in het paasthema.

Tip: je kunt het eigeel ook een contrasterend kleurtje geven. Doe een drupje voedingskleurstof in het mengsel of gebruik natuurlijke ingrediënten (rode biet, rodekool, spinazie…) die veel kleur afgeven.

geef je ei kleur

Getty

 

2 Spiegelei met een kleurig randje

Maak je spiegelei nog zonniger met een extrakleurig randje.. In deze video ontdek je hoe je dat aanpakt en geef je je ei meer kleur in een handomdraai.

Dit heb je nodig

Geef je ei kleur in 4 stappen

  1. Snij elke paprika in dunne ringen en verwijder de zaadjes.
  2. Doe vetstof in de pan en verwarm daarin drie schijfjes
  3. Breek in elke paprikaring een eitje.
  4. Laat bakken tot de spiegeleitjes klaar zijn.

In deze video tonen we hoe je het doet

 

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!