Meest recente artikelen

Het hele gezin gezond laten eten, hoe doe je dat?

Met plezier aan tafel

Het hele gezin gezond laten eten, hoe doe je dat? Artikel

De ene wil alleen maar pasta, de andere houdt niet van groenten, en nog een andere lust geen vis... Het is niet altijd gemakkelijk om het hele gezin gezond te laten eten. Karolien Olaerts vertelt hoe zij dat doet.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Heb je tips om het hele gezin gezond te laten eten?"

Karolien: "De belangrijkste tip is: leg de lat niet te hoog. Begin met kleine stapjes en zet in op zaken die je gezin sowieso al graag eet. Een huis vol pastaliefhebbers? Ga dan voor een gegratineerde pastaschotel, met volkorenpasta (of doe half-half) en bomvol groenten. Ook ik krijg daarmee bijna alles verkocht aan mijn man! Je kunt ook kiezen voor groenten die je kroost graag eet en daarop verder bouwen. Hier thuis zijn dat bijvoorbeeld tomaat en paprika. Om kinderen te plezieren kun je die zelfs elke dag mee op tafel zetten, als rauwkost om van te snoepen. Hou het stressvrij en leuk en kies voor wat mensen graag eten als instapje. Experimenteren met venkel of spruitjes kan later altijd nog. Iedereen wat meer groenten, wat meer volkorenproducten en minder vlees? Dan ben je al goed bezig. Wil je toch nog meer tips? Ik heb er een volledige podcastaflevering aan gewijd: 'S1 E3: 5 tips om iedereen mee aan je gezonde tafel te krijgen, te vinden op alle podcastplatformen."

En ook Libelle Lekker heeft nog wat tips voor je

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen