Recept

Kippenbouten in jagerssaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op zoek naar een lekker sausje voor bij kip? Probeer dan zeker deze jagersaus eens! 

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg de sjalotten, de knoflook, de champignons en het spek toe. Laat even meebakken en voeg nog wat olijfolie toe.

  2. 2

    Bestrooi alles met de bloem. Laat even stoven. Voeg de tomaten, de selder, wortelen, het laurierblaadje en de tijm toe. Overgiet het geheel met de kippenbouillon. Schenk er dan de wijn bij. Dek af en laat 45 minuten sudderen.

  3. 3

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Schep ze om met een klont boter en de peterselie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de kip met groenten en jagerssaus over de borden. Werk af met de zachte tijm. Geef er de peterselieaardappeltjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenbouten in jagerssaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!