Meest recente artikelen

Wat is intuïtief eten en waarom zou je dat doen?

Volg je buikgevoel

Wat is intuïtief eten en waarom zou je dat doen? dossier

Misschien hoorde je al eens spreken over intuïtief eten. Maar wat is dat precies, hoe werkt het en hoe kan het goed voor je zijn? Libelle Lekker zocht het voor je uit.

Intuïtief eten gaat erover dat je weer leert luisteren naar je lichaam, en meer bepaald naar je hongergevoel en verzadigingsgevoel. Het is géén dieet, eerder een anti-dieet dat alleen werkt op lange termijn. Gewichtsverlies is (hoewel het niet uitgesloten is) niet het doel bij intuïtief eten. Wel een positiever zelfbeeld, een gezondere relatie met voeding en een betere mentale gezondheid. In dit dossier leggen we je uit wat de voordelen en valkuilen zijn, en hoe je het best aanpakt.

Gezond eten

Ben je op zoek naar een dieet om op een snelle manier af te vallen? Dan ben je bij Libelle Lekker aan het verkeerde adres. Gezond eten, dat is waar wij voor staan. En gezond eten, dat is voor ons alles (met mate) mogen eten zonder beperkingen of schuldgevoel, maar wel met aandacht voor gezonde ingrediënten en bereidingswijzen én zo nu en dan ook een lekker verwennerijtje. Want genieten van het leven is óók belangrijk om je goed te voelen.

Libelle Lekker, dat zijn geen poedertjes, pakjes of sapjes maar écht eten. Huisbereid en volgens de seizoenen, als gezonde brandstof voor je lichaam. Zelf koken, dus. Moeilijk hoeft dat niet te zijn: op onze website vind je altijd wel een recept dat bij jou past. Ook al ben je misschien geen keukenprinses of heb je weinig tijd, bij Libelle Lekker vind je altijd inspiratie om gezond te eten en te koken voor jezelf en voor je gezin, je hele leven lang.

Bovendien bieden we je ook heel wat tips over hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl goede gewoontes in de hand kunt werken. We volgen hiervoor zo veel mogelijk de richtlijnen uit de nieuwe voedingsdriehoek.

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen