Appelstrudels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelstrudels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke appelgebakjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen even wellen in de rum. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in stukjes.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de stukjes appel, de gewelde rozijnen en de honing toe. Laat de appel zacht worden en breng verder op smaak met kaneel. 

  3. 3

    Ontrol het brickdeeg en leg telkens op een strookje de gestoofde appelen. Rol de uiteindes naar het midden en rol het brickdeeg verder op tot sigaartjes. Beborstel met een beetje boter en leg opzij.

  4. 4

    Leg de rolletjes brickdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een kwartier goudbruin in de oven. Strooi er amandelen overheen en werk af met poedersuiker. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen even wellen in de rum. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in stukjes.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de stukjes appel, de gewelde rozijnen en de honing toe. Laat de appel zacht worden en breng verder op smaak met kaneel. 

  3. 3

    Ontrol het brickdeeg en leg telkens op een strookje de gestoofde appelen. Rol de uiteindes naar het midden en rol het brickdeeg verder op tot sigaartjes. Beborstel met een beetje boter en leg opzij.

  4. 4

    Leg de rolletjes brickdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een kwartier goudbruin in de oven. Strooi er amandelen overheen en werk af met poedersuiker. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.