Recept

Appelcake met twee soorten suiker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieker onder de cakes.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij in dobbelsteentjes. Smeer een bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vermeng de zachtgemaakte boter met de witte en de bruine suiker. Werk er één na één de eieren door.

  3. 3

    Meng het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem en strooi door het mengsel boter-suiker-eieren. Voeg de room bij om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen. Meng de appelstukjes door het deeg.

  4. 4

    Vul de bakvorm met het deeg. Bak de taart in ongeveer 45 minuten in de oven.

  5. 5

    Dien warm op, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcake met twee soorten suiker
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij in dobbelsteentjes. Smeer een bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vermeng de zachtgemaakte boter met de witte en de bruine suiker. Werk er één na één de eieren door.

  3. 3

    Meng het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem en strooi door het mengsel boter-suiker-eieren. Voeg de room bij om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen. Meng de appelstukjes door het deeg.

  4. 4

    Vul de bakvorm met het deeg. Bak de taart in ongeveer 45 minuten in de oven.

  5. 5

    Dien warm op, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!