Makkelijke appeltaart met crème anglaise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Makkelijke appeltaart met crème anglaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk simpel appeltaartje met crème anglaise erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. 2

    Snij de appel in partjes, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Besprenkel de appel met wat citroensap. Bekleed een rechthoekige taartvorm met bakpapier en bladerdeeg.

  3. 3

    Prik het deeg met een vork in en bestrijk met het losgeklopte ei. Bestrooi met bruine suiker en lepel de appelmoes op de taartbodem.

  4. 4

    Schik de appelschijfjes dakpansgewijs in de vorm. Bestrijk ze met suikersiroop.

  5. 5

    Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven (of tot ze mooi goudbruin is). Laat afkoelen, bestrooi met bloemsuiker en serveer met crème anglaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. 2

    Snij de appel in partjes, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Besprenkel de appel met wat citroensap. Bekleed een rechthoekige taartvorm met bakpapier en bladerdeeg.

  3. 3

    Prik het deeg met een vork in en bestrijk met het losgeklopte ei. Bestrooi met bruine suiker en lepel de appelmoes op de taartbodem.

  4. 4

    Schik de appelschijfjes dakpansgewijs in de vorm. Bestrijk ze met suikersiroop.

  5. 5

    Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven (of tot ze mooi goudbruin is). Laat afkoelen, bestrooi met bloemsuiker en serveer met crème anglaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.