Bretoense appeltaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bretoense appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig lekkere appeltaart met gezouten karamel, hmm!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes.

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan en doe er de appelplakjes bij, bestrooi met suiker en laat mooi bruin stoven. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Beboter en bestuif een springvorm met bloem. Schik de helft van de appelplakjes erin.

  3. 3

    Meng het bakpoeder, een snuifje zout, de geraspte citroenschil, de bloem en de suiker. Klop de eieren en de rest van de boter erdoor. Giet de helft van het beslag in de taartvorm over de appelen, leg weer een laag appelen en giet de rest van het beslag erover. Bak 50 minuten in het midden van de oven tot de taart goudbruin is. Controleer met een metalen prikker. Laat afkoelen op een rooster, ontvorm de taart, en laat verder afkoelen.

  4. 4

    Maak de karamelsaus. Doe de suikerklontjes samen met 50 ml water in een kookpot met dikke bodem en laat 10 tot 15 minuten inkoken tot een goudbruine karamel.

  5. 5

    Haal de pan van het vuur en giet er al roerend de room bij. Laat een beetje afkoelen en roer er de boter door. Kruid met een snuifje zout. Zet even opzij.

  6. 6

    Draai de taart om, giet er wat karamelsaus over, serveer de rest van de saus in een kommetje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes.

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan en doe er de appelplakjes bij, bestrooi met suiker en laat mooi bruin stoven. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Beboter en bestuif een springvorm met bloem. Schik de helft van de appelplakjes erin.

  3. 3

    Meng het bakpoeder, een snuifje zout, de geraspte citroenschil, de bloem en de suiker. Klop de eieren en de rest van de boter erdoor. Giet de helft van het beslag in de taartvorm over de appelen, leg weer een laag appelen en giet de rest van het beslag erover. Bak 50 minuten in het midden van de oven tot de taart goudbruin is. Controleer met een metalen prikker. Laat afkoelen op een rooster, ontvorm de taart, en laat verder afkoelen.

  4. 4

    Maak de karamelsaus. Doe de suikerklontjes samen met 50 ml water in een kookpot met dikke bodem en laat 10 tot 15 minuten inkoken tot een goudbruine karamel.

  5. 5

    Haal de pan van het vuur en giet er al roerend de room bij. Laat een beetje afkoelen en roer er de boter door. Kruid met een snuifje zout. Zet even opzij.

  6. 6

    Draai de taart om, giet er wat karamelsaus over, serveer de rest van de saus in een kommetje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.