Meest recente artikelen

Slanke vriendinnenbrunch

Zo hartverwarmend kan een slanke brunch zijn

Slanke vriendinnenbrunch dossier

Wat is er leuker dan ‘s zondags lekker lang brunchen met je vriendinnen? Lekker lang slank brunchen natuurlijk. Om extra hard van te genieten!

Niets zo leuk als een brunch met je hartsvriendinnen, waarbij jullie urenlang keuvelen rond een tafel vol lekkers. Maar wat als die brunchgerechten ook lekker licht zijn? Zo kunnen jullie zorgeloos blijven proeven en smullen, en hoeft de gezelligheid niet verstoord te worden door een zwaar gevoel op de maag. Wij geven je graag een hoop inspiratie om mee aan de slag te gaan op je volgende slanke brunch.

Feest met fruit

Fruit is niet alleen lekker en gezond; je fleurt er ook meteen je tafel mee op. Het kan dus zeker niet ontbreken op je slanke brunch. Kies voor een goede variatie aan smaken en kleuren en probeer in de winkel eens te kijken naar wat in het seizoen is. Zo kies je in de zomer het best voor aardbeien en bosbessen en in de winter voor citrusvruchten en appels. Serveer de fruitsoorten samen in een fruitschaal of maak er een lekkere fruitsalade van die je in mooie kommetjes uitschept.

Voedzaam vieren

Denk bij het uitkiezen van je ingrediënten na over de meest voedzame optie. Laat vet vlees een keertje achterwege en vervang het door vis. Zo bevat gerookte zalm bijvoorbeeld gezonde omega-3-vetzuren. Volgens hetzelfde principe kan je volkoren brood serveren in plaats van wit brood en olijfolie gebruiken om in te bakken in plaats van boter.

Zoet zonder suiker

Probeer op je slanke brunch geraffineerde suikers zo veel mogelijk te vermijden. Dat kan je doen door het simpelweg niet toe te voegen of door te kiezen voor vervangers als stevia, honing of agavesiroop.

Hoera hydrateren!

Voldoende drinken wordt nog leuker als er een heleboel lekkere drankjes zijn om uit te kiezen. Voorzie versgeperst fruitsap, maar ook infused water met munt en kruidenthee.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen