Rode poon met paksoi
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode poon met paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker Thaïs

bereiding
  1. 1

    Breng voor de marinade de sojasaus, knoflook, gember, chilipeper en suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Laat afkoelen.

  2. 2

    Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Meng met de marinade, de sesamolie en de koriander. Leg er de vis in en laat 1/2 uur marineren.

  3. 3

    Zet een stoommandje op een pan met kokend water. Snij de paksoi in de lengte doormidden en stoom hem 3 minuten. Neem hem uit het mandje.

  4. 4

    Leg dan een vel vetvrij papier in het mandje, met opstaande rand. Leg er de paksoi in, samen met de vis (de velkant naar boven) en de lente-ui. Lepel er de marinade over.

  5. 5

    Snij de tweede limoen in plakjes en leg ze op de vis. Sluit het mandje en stoom alles in 8 à 10 minuten gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng voor de marinade de sojasaus, knoflook, gember, chilipeper en suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Laat afkoelen.

  2. 2

    Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Meng met de marinade, de sesamolie en de koriander. Leg er de vis in en laat 1/2 uur marineren.

  3. 3

    Zet een stoommandje op een pan met kokend water. Snij de paksoi in de lengte doormidden en stoom hem 3 minuten. Neem hem uit het mandje.

  4. 4

    Leg dan een vel vetvrij papier in het mandje, met opstaande rand. Leg er de paksoi in, samen met de vis (de velkant naar boven) en de lente-ui. Lepel er de marinade over.

  5. 5

    Snij de tweede limoen in plakjes en leg ze op de vis. Sluit het mandje en stoom alles in 8 à 10 minuten gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.