• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pakketje van rode poon met venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris gekruid met fijne citroenschilletjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210° C. Snij de venkel in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen. Pers daarna de citroen.

  3. 3

    Zet 4 diepe borden klaar. Bedek ze met een groot vel bakpapier, groot genoeg om er achteraf pakketjes van te kunnen maken. Verdeel er de venkelreepjes over. Leg er de rode poon op. Besprenkel met 1 el olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met zout, flink wat gemalen peper en een snuifje piment d’Espelette. Bestrooi met een beetje geraspte citroenschil.

  4. 4

    Maak een pakketje van het bakpapier. Bind dicht met keukengaren. Zet ze 15 minuten in de warme oven. Haal de vis uit de pakketjes en serveer ze opengemaakt op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210° C. Snij de venkel in reepjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen. Pers daarna de citroen.

  3. 3

    Zet 4 diepe borden klaar. Bedek ze met een groot vel bakpapier, groot genoeg om er achteraf pakketjes van te kunnen maken. Verdeel er de venkelreepjes over. Leg er de rode poon op. Besprenkel met 1 el olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met zout, flink wat gemalen peper en een snuifje piment d’Espelette. Bestrooi met een beetje geraspte citroenschil.

  4. 4

    Maak een pakketje van het bakpapier. Bind dicht met keukengaren. Zet ze 15 minuten in de warme oven. Haal de vis uit de pakketjes en serveer ze opengemaakt op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.