Meest recente artikelen

Dé truc om je koekjes even dik te maken

Voor een perfect resultaat

Dé truc om je koekjes even dik te maken Artikel

Koekjes die allemaal even dik zijn zien er niet alleen beter uit, ze bakken ook gelijkmatiger in de oven. Vind jij het lastig om ze allemaal even dik te krijgen? Met deze simpele truc lukt het je wel!

Om koekjes te maken die allemaal even dik zijn heb je twee houten, metalen of kunststof latjes nodig. De truc is simpel: leg de latjes (van bijvoorbeeld elk 0,5 cm dik) naast je deeg. Rol het deeg uit tussen de latjes, terwijl je de deegroller aan beide kanten over de latjes laat lopen. Dan steek je de koekjes uit en voilà, al je koekjes zijn nu 0,5 cm dik en klaar om de oven in te gaan.

In de bakwinkel vind je speciale sets met kunststof latjes in verschillende diktes. Maar als je een beetje handig bent, maak je ze makkelijk zelf met houten latjes uit de doe-het-zelfzaak. Zaag ze af op 40 cm lengte, zo kun je een flinke lap deeg in één keer uitrollen. Het is wel handig om de dikte van het latje er ergens op te noteren. Zo moet  je niet telkens opnieuw gaan meten.

Waarom zou je al je koekjes even dik willen hebben?

Wel, het antwoord is simpel: dan zijn ze ook allemaal tegelijkertijd gaar. Wanneer het ene koekje dunner is dan het andere, moet je voortdurend de bakplaat uit de oven halen om de koekjes die klaar zijn eraf te halen zodat ze niet verbranden. Daarbij koelt de oven telkens een beetje af, en dat is minder goed voor het bakproces: de baktijden zullen dan verschillen van wat in het recept staat.

De lekkerste recepten voor koekjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen