Meest recente artikelen

Bakken met kinderen: onze tips en recepten

Altijd een schot in de roos

Bakken met kinderen: onze tips en recepten Artikel

Ben jij van plan om te bakken met de kinderen? Leuk! Als je met enkele zaken rekening houdt en een van deze makkelijke, maar overheerlijke recepten kiest, wordt het vast een gezellige namiddag.

Woensdagnamiddag, het weekend, een schoolvakantie, …: er zijn heel wat gelegenheden die perfect geschikt zijn om een baksessie met je kroost te organiseren. Haal alvast die boter, bloem en suiker uit de kast en … Go!

Bakken met kinderen: onze tips

  • Organiseer geen bakmoment met de kleintjes als je keuken pas schoongemaakt is. Zulke creatieve namiddagen verlopen namelijk nooit zonder wat averij ;-).
  • Zorg voor de gepaste outfit. Knutsel op voorhand bijvoorbeeld samen een echte koksmuts! Hier vind je alvast een leuke tutorial.
  • Betrek de kinderen bij zoveel mogelijk 'fases': laat ze bijvoorbeeld zelf een recept uitkiezen (maar een voorselectie maken is geen slecht plan; zie hieronder). Neem je kinderen ook mee naar de winkel en laat ze zelf de ingrediënten bij elkaar zoeken.
  • Pas je voorbereidingen aan. Jonge kinderen kun je bijvoorbeeld inschakelen om al de afgewogen ingrediënten bij elkaar te gieten. De oudere kinderen kunnen zélf de nodige ingrediënten afwegen.
  • Probeer niet té veel te helpen. Natuurlijk kunnen heel kleine kinderen nog niet veel zelf doen, maar laat ze wát ze zelf doen, wel alleen doen. Dat is ontzettend goed voor hun zelfvertrouwen. En wedden dat je zelf ook onder de indruk bent?
  • Het hoeft niet perfect te zijn. Zijn de koekjes wat scheef of loopt je cakedeeg over de rand van de muffinvorm? Dat kan gebeuren!

Deze recepten doen het altijd goed

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen