Recept

Koekjestaart met crème au beurre

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze makkelijke taart kun je tot wel een week in de koelkast bewaren, ze zal alleen maar lekkerder worden. Maar of ze het een week volhoudt, da's een ander verhaal! 

bereiding
  1. 1

    Haal de boter uit de koelkast en laat ze zacht worden op kamertemperatuur. Bekleed een stevige snijplank met vershoudfolie, waarop je de taart kunt laten rusten. Zet een tas koffie en laat de koffie afkoelen in een ovenschaal. Giet er een scheutje sterke drank naar keuze bij.

  2. 2

    Klop de poedersuiker en de eieren los in de mengkom van de keukenmachine. Snij de boter in blokjes en klop ze beetje bij beetje door het mengsel. Klop tot alles mooi gemengd is.

  3. 3

    Los de oploskoffie op in 70 ml kokend water. Giet een scheutje straffe koffie bij het botermengsel. Het lijkt alsof de crème een beetje zal schiften, maar als je goed doorklopt, krijg je een gladde en gebonden boterroom. Schep de boterroom in een spuitzak met een klein spuitmondje en leg in de koelkast.

  4. 4

    Start met de opbouw van de taartjes. Leg eerst een droog koekje op de snijplank als bodem. Spuit hierop wat boterroom. Dip een koekje in de afgekoelde koffie en leg op de boterroom. Herhaal nog 4 keer en werk het bovenste koekje af met enkele mooie toefjes boterroom. Herhaal voor de andere taartjes. Laat ze opstijven in de koelkast tot het moment van serveren.

  5. 5

    Haal de taartjes net voor het opdienen uit de koelkast, bestuif met cacao en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjestaart met crème au beurre

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!