Recept

Snelle wok met gehakt, appeltjes en rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit snelle roerbakgerechtje is erg lekker met een lepeltje zoetzure chilisaus erbij.

Tip van Natalie: “Ik hou van de smaak van volkorenrijst, maar die moet vaak een halfuur garen. Dat doe ik dan meestal afgedekt in bouillon in een ovenschaal. Voor de dagelijkse variant kies ik vaak voor builtjes. Die zijn vaak al even voorgegaard en hebben dus minder tijd nodig. Bovendien heb je zo meteen de juiste hoeveelheid.”

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst beetgaar in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Maak de rodekool schoon en snij ze in sliertjes. Boen de appelen schoon en snij ze in blokjes. Verhit de sesamolie in een wok en bak het gehakt rul samen met de gember.

  3. 3

    Blus het gehakt met de vissaus. Voeg de rodekool en de appel toe en wok ze even mee. Schep er dan de rijst onder, samen met de sojasaus en het limoensap. Schep goed om tot alles gaar is.

  4. 4

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de extra limoen in partjes. Schep de wok in kommetjes en werk hem af met de lente-ui, een partje limoen en de peterselie. Geef er de kroepoek bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle wok met gehakt, appeltjes en rodekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!