Recept

Tarte tatin van rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de rodekool schoon en rasp fijn met een mandoline. Pel en snipper de sjalot. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes.

  2. 2

    Stoof de sjalot glazig in een beetje boter. Voeg de geraspte kool toe en stoof kort aan. Blus met het appelsap en laat nog 15 minuten op een zacht vuur stoven. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Laat goed uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg open. Beboter een pan met dikke bodem, doe er de suiker in en draai met de pan zodat de suiker zich rondom verdeelt. Leg de appelpartjes mooi naast elkaar op de bodem zodat ze goed aansluiten. Zet op een laag vuur en karamelliseer enkele minuten. Beleg met de gestoofde rodekool en bedek met het bladerdeeg. Duw zachtjes aan.

  4. 4

    Zet de oven zachter tot 175°C en bak de tarte tatin 15 tot 20 minuten. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Draai om op een bord en ontvorm.

  5. 5

    Snij de pensen in plakken en bak ze goudbruin. Verdeel over de taart en bestrooi met de gehakte noten. Werk af met bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van rodekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!