• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rodekool met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ware winterse klassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij verder in plakken.

    Snij de ui in ringen.

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken.

  2. 2

    Stoof de uienringen aan in een klontje boter. Voeg er de rodekool, de azijn, suiker en 250 ml water aan toe.

  3. 3

    Doe de appelstukken bij de rodekool. Laat op een zacht vuur 30 à 40 minuten koken onder deksel, tot de rodekool zacht is. Roer ook regelmatig om.

    Serveer met braadworst of chipolata en gekookte aardappelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij verder in plakken.

    Snij de ui in ringen.

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken.

  2. 2

    Stoof de uienringen aan in een klontje boter. Voeg er de rodekool, de azijn, suiker en 250 ml water aan toe.

  3. 3

    Doe de appelstukken bij de rodekool. Laat op een zacht vuur 30 à 40 minuten koken onder deksel, tot de rodekool zacht is. Roer ook regelmatig om.

    Serveer met braadworst of chipolata en gekookte aardappelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.