Meest recente artikelen

Glutenvrij, lactosevrij, vegan, gezond of kidsproof: kerstkoekjes voor iedereen!

Genieten ondanks intoleranties

  • Deel dit artikel:
Glutenvrij, lactosevrij, vegan, gezond of kidsproof: kerstkoekjes voor iedereen! Artikel

Bij Kerstmis horen natuurlijk kerstkoekjes, maar wat als je glutenvrij of plantaardig eet, lactose-introlerant ben, of je kinderen extra in de watten wil leggen? Geen zorgen, wij hebben voor iedereen een geschikt recept.

Zij die voor de eerste keer kerstkoekjes bakken

Heb jij nog nooit kerstkoekjes gebakken? Begin dan met eenvoudige zandkoekjes voor kerst. Deze koekjes lukken altijd en je kunt er (samen met de kinderen) leuke vormpjes uitsnijden.

Zij die hun kroost willen verwennen

Je kinderen extra in de watten leggen tijdens het kerstfeest, dat doe je met deze leuke, kindvriendelijke koekjes. Dankzij de gesmolten sneeuwman koekjes wanen ze zich meteen in Frozen. Wil je het jezelf niet te moeilijk maken, maar toch een leuk effect hebben? Maak dan Rudolfjes.

Zij die glutenvrij eten

Is een van je gasten of jijzelf gluten-intolerant? Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jullie niet van kerstkoekjes kunnen genieten. Deze homemade pim’s zijn heerlijk nostalgisch. Wil je een echt wauw-effect? Met een koekjessandwich scoor je altijd!

Zij die lactosevrij eten

Wil je lactose vermijden? Ook dan kan je gewoon genieten van lekkere koekjes. Bonus: deze vanillekoekjes en zoete-aardappelkoekjes zijn ook glutenvrij.

Zij die gezonder willen eten

Heb jij je voorgenomen om gezonder te eten? Over deze marsepeinkoekjes en havermoutkoekjes hoef je je niet schuldig te voelen. Vervang suiker eens door een andere zoetstof of maak je gebak zoet met banaan of zoete aardappel. Bak je liever zonder boter? Dan moet je kokosolie in huis halen!

Zij die plantaardig eten

Ben jij vegan of eet je plantaardig? Deze feestelijke kerstboomkoekjes en chocoladeballetjes zijn volledig vegan. De ideale afsluiter van je veganistisch kerstmenu. Wedden dat je gasten het verschil niet eens merken?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen