Tiramisu met aardbeien

Zo maak je ‘t
  1. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.

  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de mascarpone en de suiker luchtig.

  3. Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf. Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed.

  4. Meng de koffie met de likeur. Breek de lange vingers en wentel de koekjes door de koffie. Bedek de bodem van hoge glazen met koekjes, enkele aardbeien en een lepel mascarponeroom. Herhaal tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een flinke laag mascarpone.

  5. Zet de glaasjes ten minste 3 uur in de koelkast en serveer met een blaadje munt.

Variëren kun je leren...

Kidsfavoriet
  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Aardbeientiramisu

Slank
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Slanke tiramisu

Trage/Snelle variant
  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tiramisu basisrecept

Rock & Roll
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Mangobokaaltje

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Sorbet van aardbeien

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Aardbeientoren

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Panna cotta met aardbeien en besjes