Recept

Rode curry met rundvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je currypasta zelf - of koop 'm in een potje.

bereiding
  1. 1

    Week de chilipepers 15 minuten in water, giet af en plet in de vijzel met de knoflook, korianderwortel (of -steeltjes als je de wortel niet vindt), citroengras, sjalot, galangawortel, komijn, korianderpoeder, garnalenpasta en grof zout. Heb je geen vijzel, dan kun je hiervoor ook de blender gebruiken. Bewaar de currypasta in een goed afsluitbaar potje in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Snij het rundvlees in plakjes en wrijf ze in met olie. Breng water aan de kook en laat hierin het vlees garen tot het zacht is.

  2. 2

    Verhit een scheutje sojaolie en bak de currypasta 1 minuut. Let wel op dat het niet aanbrandt. Roer de helft van de kaffir limoenblaadjes door de currypasta en voeg geleidelijk 400 milliliter kokosmelk toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur een beetje lager.

  3. 3

    Kruimel de palmsuiker door de saus, giet de vissaus erbij en laat 1 minuut al roerend koken. Proef, en voeg eventueel nog vissaus, currypasta of suiker toe naar smaak.

  4. 4

    Voeg het vlees bij de saus en laat 10 minuten inkoken terwijl je goed blijft roeren. Voeg de rest van de kokosmelk en de kaffir limoenblaadjes toe. Werk af met verse rode chilipepers, koriander en serveer met witte jasmijnrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode curry met rundvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!