Meest recente artikelen

Dit zijn de kersttrends van 2018

Voor een hippe kerst

  • Deel dit artikel:
Dit zijn de kersttrends van 2018 Artikel

Er duiken constant nieuwe trends op en ook Kerstmis ontsnapt daar niet aan. Deze kersttrends mag je niet missen dit jaar.

Wil je een kerstmenu dat helemaal trendy is waarmee je kan uitpakken op Instagram? Dan zijn deze kersttrends zeker iets voor jou!

Tapas

Waarom zou je voor één hoofdgerecht gaan als je ook heel veel verschillende dingen kan eten aan de kersttafel? Tapas zijn helemaal hot deze kerst. Wij stelden zelfs een volledig tapas feestmenu samen. Je vindt het hier

Zuiders

Naast de tapas is zowat alles dat zuiders is trendy deze kerst. Vooral salsasauzen en uitgebreide apero duiken overal op. Wij vinden dat alvast helemaal niet erg. Voor de liefhebbers stelden we twee Zuiderse kerstmenu’s op. Ontdek ze hier.

Veggie en vegan

2018 is het jaar waarin bewuster en plantaardig eten hip werd. Volgens Uber Eats wordt veganisme in 2019 zelfs mainstream. Deze kerst mogen groenten dan ook gerust de hoofdrol spelen op je kerstmenu. Op onze site vind je heel wat vegetarische feestmenu’s. Dit jaar hebben we ook twee vegan kerstmenu’s. Bovendien stelde redactrice Maaike ook een volledig plantaardig kerstmenu samen.

Kwaliteit

Wat je ook maakt deze kerst, kwaliteitsproducten zijn erg belangrijk dit jaar. Ga voor lokaal gekweekte groentjes, een speciaal soort champignons en duurzame vis. Wij zochten voor jullie alvast uit waar je lekkerste bladerdeeg, gerookte zalm, kroketten en toastjes koopt.

Mocktails

Mocktails zijn al een tijdje trendy en ook deze kerst zijn ze niet weg te denken. Deze kerst trend is perfect voor zwangere vrouwen, BOB en gewoon iedereen waarvoor het niet altijd alcohol moet zijn. De lekkerste mocktail recepten vind je hier. Is een van je gasten zwanger? Hier vind je een kerstmenu dat geschikt is voor zwangere vrouwen.

Paddenstoelen

Paddenstoelen worden niet langer onderschat. Ze zijn de perfecte vleesvervanger en nu veggie en vegan in de lift zit, hebben we ook meer aandacht voor de paddenstoel. Het gaat dan vooral om speciale soorten weliswaar. Ga hiervoor naar een speciaalhandel en kies eens een minder voor de hand liggende soort, zoals maitake.

Plasticvrij

De plasticsoep kwam dit jaar wel vaker in het nieuws en het wordt hoog tijd dat we er met z’n allen iets aan veranderen. Plastic kommetjes voor je hapjes kunnen echt niet meer. Dat betekent misschien wat meer afwas, maar de planeet zal je dankbaar zijn. Probeer ook zoveel mogelijk plastic te vermijden wanneer je boodschappen doet of ga eens op zoek naar de ingrediënten voor je kerstmenu in een verpakkingsvrije winkel of lokale boer.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen