Meest recente artikelen

Dit zijn de 5 grootste foodtrends van het najaar 2018

Welke trend ga jij uitproberen?

  • Deel dit artikel:
Dit zijn de 5 grootste foodtrends van het najaar 2018 Artikel

Nu de zomer stilaan op z’n einde loopt, kijken we reikhalzend uit naar het najaar. En nee, niet alleen omwille van heerlijke quiches en ovenschotels (al zijn dat op zich al redenen genoeg), maar ook om deze foodtrends uit te proberen!

1. Kaneel

Kaneel is natuurlijk superlekker in heel wat najaarsbereidingen – denk maar aan een lekkere appelstrudel en kruidige herfstdrankjes -, maar de specerij is nu ook uitgeroepen tot de smaak van het najaar. We zien daarom steeds meer kaneelbroodjes in de toonbanken en in het assortiment van heel wat merken. Ben & Jerry’s bijvoorbeeld bracht onlangs vegan ijs met kaneel uit! Wil je alvast aan de slag? Hier vind je vast de recepten die je zoekt.

2. Yerba mate

Move over matcha, yerba mate is hét drankje van het najaar! Deze theesoort komt uit Argentinië en smaakt veel zachter dan matcha, terwijl het toch evenveel cafeïne bevat als een kopje koffie. Bovendien blijkt het supergezond te zijn.

3. Het pegan-dieet

Pegan: een mooie samensmelting tussen paleo en vegan. Drie vierde van de maaltijd bestaat uit groenten en fruit en een vierde uit gezonde eiwitten en vetten. Een koolhydraat-arm dieet waarmee je vooruitgang kunt boeken als je op je slanke lijn let, maar waar Bourgondiërs en zoetebekjes waarschijnlijk voor zullen passen.

4. Fruicuterie

Ook deze trend is geïnspireerd op een vegetarische, vegan en gezonde levensstijl: foodsharing waarbij gigantische borden met kaas en gezouten vlees plaats maken voor een overvloed aan vers fruit en gezonde hapjes. Minstens even gezellig, maar uiteraard een pak gezonder!

5. De Israëlische keuken

Midden-Oosterse maaltijden en restaurants werden de voorbije jaren alleen maar populairder, maar dit najaar steekt de Israëlische keuken er met kop en schouders bovenuit. Denk aan pitagerechten, shakshukahummus en baba ganoush op het menu: om duimen en vingers bij af te likken!

Bron: HLN Nina

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen