Meest recente artikelen

Ilse kookt: kalkoenrollade met veenbessen en appelcrumble

Bekijk de video!

Ilse kookt: kalkoenrollade met veenbessen en appelcrumble Artikel

Benieuwd hoe Libelle-chef Ilse kalkoen bereidt voor kerst? In deze video maakt ze een kalkoenrollade met veenbessen en appelcrumble. Perfect voor een kerst zonder stress!

Waarom kiezen voor een rollade van kalkoen?

Natuurlijk, er is niets dat zo hard kerst uitstraalt als zo'n grote gevulde kalkoen die dampend uit de oven komt. Alleen, dat is wel érg veel vlees in één stuk (gemiddeld zo'n 3,5 à 4 kg, dus voor 10 à 12 personen) en hij moet dan ook erg lang in de oven staan, wel 2,5 uur of meer. Een kalkoengebraad of kalkoenrollade is heel wat makkelijker te bereiden: heb je veel gasten, dan kun je meerdere gebraadjes of rollades tegelijk in de oven schuiven zonder dat de oventijd langer zal worden dan het oorspronkelijke recept (gebruik dan wel de heteluchtfunctie van je oven, zodat de warme lucht goed rondom het vlees kan circuleren). Bovendien kun je zulke kleinere stukken vlees beter portioneren en mooier op het bord serveren.

Video: zo maakt Ilse een lekkere kalkoenrollade

 

Het recept nog eens helemaal nalezen?

Nog meer kalkoenrecepten voor kerst

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen