Meest recente artikelen

Verkouden? Van deze recepten knap je snel weer op

Verjaag de microben met héérlijk eten

  • Deel dit artikel:
Verkouden? Van deze recepten knap je snel weer op Artikel

Verkoudheid opgepikt? Dan wil je er natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Maak deze gerechtjes klaar (of geef de recepten door aan iemand die ze voor jou kan maken), en je zult zien dat je je meteen pakken beter voelt.

Kippensoep

Een klassieker, en terecht! Kippensoep zit vol vitamientjes, bevat zout dat je bloeddruk weer een boost geeft (overdrijf er wel niet mee) en geeft je lichaam de nodige hydratatie. Vul aan met groenten die je lekker vindt en wat noedels, en je zult je meteen beter voelen.

Gemberthee

Als je verkoudheid gepaard gaat met misselijkheid, is eten wel het laatste waar je zin in hebt. Om dat weeë gevoel tegen te gaan, raden we gember aan. Bovendien werkt ‘t ontstekingsremmend! Als je gember verwerkt in een theetje, vang je twee vliegen in één klap: de dampen van zo’n kopje maken meteen ook je neus vrij.

Een simpele spinazieschotel

We begrijpen het: als je verkouden bent, heb je niet meteen zin om achter ‘t fornuis te staan. Moet je toch voor jou (en je gezin) koken? Maak dan iets simpels met veel bladgroenten zoals spinazie (die bevatten antioxidanten en gaan bacteriën tegen). Een snelle pasta komt in deze situatie als geroepen.

Havermoutpannenkoekjes

Als je amper iets binnenkrijgt, is havermout een prima keuze: ‘t is licht verteerbaar, gaat diarree tegen en bevat voedingsstoffen die je vooral nu heel goed kunt gebruiken. En geef toe: pannenkoeken zijn altijd een goed idee, niet?

Knoflook in álles

We zijn sowieso al fan van knoflook, en nu hebben we nog ‘n extra reden om er dol op te zijn: ‘t werkt als enorme boost voor je immuunsysteem. Wees wel voorzichtig: heb je ook problemen met je darmen? Beperk het aantal teentjes knoflook dan toch maar. Deze tip werkt vooral bij mensen die snipverkouden zijn.

Yoghurtijs

We beloven het: dit receptje vergt écht amper werk. Je moet enkel even geduld hebben wanneer je ijsje opstijft in de diepvriezer. Yoghurt is sowieso goed voor je, want ‘t is licht verteerbaar en ‘t bevat massa’s calcium, en in ijsjesvorm is ‘t niet enkel leuker om te eten, maar ook liever voor je ontstoken keel. Voeg je favoriete fruit toe voor extra vitaminen.

Pittige schotels

Die verstopte neus grondig beu? Verwerk dan een heleboel pikante pepertjes in je volgende maaltijd. Die bevatten immers capsaïcine, een stof die je slijmen verdunt. Heeft de verkoudheid ook een negatief effect op je maag? Laat de pepertjes dan toch maar beter achterwege.

 

Een zoet bananenbroodje

Zo lang mogelijk slapen is een uitstekend idee als je ‘n verkoudheid hebt. Vroeg opstaan om een uitgebreid ontbijt klaar te zetten? Geen optie. Maak daarom dit bananenbroodje de dag voordien en eet ‘t als snel en verkwikkend ontbijt. Wist je trouwens dat bananen vezels bevatten die diarree tegengaan en je misselijkheid onderdrukken? Handig!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Meer lezen:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen