Recept

Gemakkelijke chili con carne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor chili con carne is ideaal voor als je moet koken voor een grote groep en iedereen lust het. Tijdens het sudderen kan je alvast de tafel dekken! 

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Snipper de uien en de knoflook. Snij de paprika in blokjes.

  2. 2

    Bak het gehakt rul in 2 el olijfolie. Voeg er na 10 minuten de ui en knoflook, de paprikablokjes en de tomatenblokjes. Kruid met wat zout, komijn, korianderpoeder, 1 mespunt kaneel en 1 mespunt of meer chilipoeder.

  3. 3

    Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.

  4. 4

    Laat de bonen uitlekken en doe ze bij de saus. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de chili met rijst, maïs en taco’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!