• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spirelli met pompoen en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Dit is een heerlijke vegetarische pasta, maar je kunt er natuurlijk ook nog een beetje gedroogde ham aan toevoegen. Of waarom eens geen rul gebakken lamsgehakt? De combinatie lamsgehakt en pompoen is geweldig.” 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de uien en de knoflook in aan. Voeg de pompoenblokjes, de tijm en de rozemarijn toe. Blus met het citroensap, verkruimel er het bouillonblokje bij. Laat 10 minuten op een zacht vuur stoven.

  2. 2

    Meng de panko met de pompoenpitten en de peterselie. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de panko goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en hou apart voor de afwerking.

  3. 3

    Kook de spirelli beetgaar in lichtgezouten water. Giet de spirelli af. Hou een pollepel van het kookvocht bij.

  4. 4

    Schenk de pollepel kookvocht bij de pompoenblokjes. Laat de ricotta smelten in het pompoensausje. Schep de pasta eronder. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, salie en peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de pasta over borden en werk af met de pompoenpitcrumble. Serveer met versgeraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de uien en de knoflook in aan. Voeg de pompoenblokjes, de tijm en de rozemarijn toe. Blus met het citroensap, verkruimel er het bouillonblokje bij. Laat 10 minuten op een zacht vuur stoven.

  2. 2

    Meng de panko met de pompoenpitten en de peterselie. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de panko goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en hou apart voor de afwerking.

  3. 3

    Kook de spirelli beetgaar in lichtgezouten water. Giet de spirelli af. Hou een pollepel van het kookvocht bij.

  4. 4

    Schenk de pollepel kookvocht bij de pompoenblokjes. Laat de ricotta smelten in het pompoensausje. Schep de pasta eronder. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, salie en peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de pasta over borden en werk af met de pompoenpitcrumble. Serveer met versgeraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.