Meest recente artikelen

Dit kun je allemaal maken met tonijn uit blik

Zo eenvoudig, maar zo lekker!

Dit kun je allemaal maken met tonijn uit blik Artikel

Wil je een lekkere, gezonde maaltijd op tafel zetten maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is een gerecht met tonijn uit blik altijd een goed idee!

Lekker én gezond

Tonijn uit blik is niet alleen een handig en snel ingrediënt om mee te koken, het is ook heel gezond. Het bestaat uit maar liefst 30% eiwitten en het bevat heel wat gezonde vetten (zoals omega 3-vetzuren) die de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlagen. En alsof dat niet genoeg is om af en toe een blik in huis te halen, is het ook gewoon lekker

Waarop moet je letten als je 'n blik tonijn koopt?

  • Er zijn twee soorten tonijn in blik: tonijn in eigen nat en in olie. Tonijn in eigen nat is het lekkerste om te verwerken in een gerecht. Of je het vocht moet afgieten vooraleer je de tonijn gebruikt, hangt af van het recept.
  • Tonijn in olie wordt meer in salades gegeten, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Experimenteren is de boodschap!
  • Is het nog verantwoord om tonijn te eten? Daarrond bestaat heel wat onduidelijkheid. Ja, het klopt dat heel wat soorten tonijn met uitsterven bedreigd zijn. Blauwvintonijn is daarom helemaal uit den boze, en ook geelvintonijn eet je beter niet. Als je tonijn wil eten, kies dan voor tonijn waarvan het visbestand nog voldoende groot is én die op duurzame manier gevangen werd. Let erop dat je alleen blikjes skipjack (gestreepte) of albacore (witte) tonijn koopt, met MSC-label, waar pole and line op staat: deze is op duurzame manier met de hengel gevangen, zonder bijvangst. Soms staat op het etiket ook de soort, het vangstgebied en de vangstmethode vermeld: dan kun je op de viswijzer van het WWF checken hoe duurzaam de vis is.

Probeer zeker deze lekkere recepten uit!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen