Rillette van tonijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rillette van tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat 250 g tonijn (in eigen nat) goed uitlekken en plet met een vork. Schil 1 sjalot en snipper fijn. Snij 1 kl kappertjes en 1 ansjovisfiletje fijn en meng met de tonijn en de sjalot. Voeg 1 el gesnipperde dille, 1 el gesnipperde bladpeterselie, 4 el zure room en 3 el mayonaise toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en cayennepeper. Schep in een mooie kom ( of gebruik het blikje van de tonijn) en laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Snij 1 volkoren stokbrood in plakjes, bestrijk rijkelijk met de rillette en garneer met 'n plukje dille. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat 250 g tonijn (in eigen nat) goed uitlekken en plet met een vork. Schil 1 sjalot en snipper fijn. Snij 1 kl kappertjes en 1 ansjovisfiletje fijn en meng met de tonijn en de sjalot. Voeg 1 el gesnipperde dille, 1 el gesnipperde bladpeterselie, 4 el zure room en 3 el mayonaise toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en cayennepeper. Schep in een mooie kom ( of gebruik het blikje van de tonijn) en laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Snij 1 volkoren stokbrood in plakjes, bestrijk rijkelijk met de rillette en garneer met 'n plukje dille. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.