Pastasalade met boontjes en tonijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastasalade met boontjes en tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koude pastasalade

bereiding

    De basis

  1. 1

    Kook de penne beetgaar in de bouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel, laat uitlekken en afkoelen. Roer een vinaigrette van 2 el olijfolie en de balsamico. Kruid met peper en zout. Meng met de afgekoelde pasta.

  2. 2

    Laat de tonijn uitlekken. Snij de ui in halve ringen, de kerstomaatjes en de eieren in kwartjes.

  3. 3

    Kook de boontjes in gezouten water beetgaar. Spoel ze meteen met koud water om ze mooi groen te houden, en laat afkoelen.

  4. 4

    Meng de penne met de boontjes, tomaten, ui en ruim olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de salade over de borden en leg er de tonijn en de eitjes bovenop. Garneer met olijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    De basis

  1. 1

    Kook de penne beetgaar in de bouillon, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel, laat uitlekken en afkoelen. Roer een vinaigrette van 2 el olijfolie en de balsamico. Kruid met peper en zout. Meng met de afgekoelde pasta.

  2. 2

    Laat de tonijn uitlekken. Snij de ui in halve ringen, de kerstomaatjes en de eieren in kwartjes.

  3. 3

    Kook de boontjes in gezouten water beetgaar. Spoel ze meteen met koud water om ze mooi groen te houden, en laat afkoelen.

  4. 4

    Meng de penne met de boontjes, tomaten, ui en ruim olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de salade over de borden en leg er de tonijn en de eitjes bovenop. Garneer met olijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.