Biscuittaart met frambozenvulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Biscuittaart met frambozenvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor pasen

bereiding
  1. 1

    Een dag vooraf: verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Voeg de suiker toe en klop goed door. Voeg dan de eidooiers toe en meng opnieuw goed.

  2. 2

    Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eimengsel. Spatel alles er voorzichtig door en meng tot een homogeen beslag.

  3. 3

    Vet de springvorm in en bestrooi licht met bloem. Doe het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm de biscuit meteen en laat hem een nacht afkoelen op een rooster.

  4. 4

    De dag erna: snij de volledig afgekoelde taart horizontaal doormidden. Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur.

    Klop het eiwit op

    Klop de slagroom lichtjes op en roer er de mascarpone door, de voedingskleurstof en het eiwit. Breng het mascarponemengsel royaal aan op beide helften en leg beide helten weer op elkaar.

  5. 5

    Klop de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel (zeker 5 minuten mixen). Klop er de roomkaas door en klop nog enkele minuten goed door.

  6. 6

    Bestrijk de taart met een flinke laag boterroom en werk zo glad mogelijk af. Doe de rest van de boterroom in een spuitzak met kartelmondje en werk af met toefjes room. Garneer met roosjes van marsepein en met suikerparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Een dag vooraf: verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Voeg de suiker toe en klop goed door. Voeg dan de eidooiers toe en meng opnieuw goed.

  2. 2

    Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eimengsel. Spatel alles er voorzichtig door en meng tot een homogeen beslag.

  3. 3

    Vet de springvorm in en bestrooi licht met bloem. Doe het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm de biscuit meteen en laat hem een nacht afkoelen op een rooster.

  4. 4

    De dag erna: snij de volledig afgekoelde taart horizontaal doormidden. Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur.

    Klop het eiwit op

    Klop de slagroom lichtjes op en roer er de mascarpone door, de voedingskleurstof en het eiwit. Breng het mascarponemengsel royaal aan op beide helften en leg beide helten weer op elkaar.

  5. 5

    Klop de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel (zeker 5 minuten mixen). Klop er de roomkaas door en klop nog enkele minuten goed door.

  6. 6

    Bestrijk de taart met een flinke laag boterroom en werk zo glad mogelijk af. Doe de rest van de boterroom in een spuitzak met kartelmondje en werk af met toefjes room. Garneer met roosjes van marsepein en met suikerparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.