Recept

Frambozen-chocolademacarons

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Klassieke combinatie

bereiding
 1. 1

  Maak eerst de vulling. Breng daarvoor de frambozencoulis aan de kook. Giet de hete coulis over de twee soorten chocolade, zodat ze smelten. Roer om. Schep dit mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Breng voor de macarons 50 ml water met de suiker aan de kook. Klop in een hittebestendige kom de eiwitten tot sneeuw. Giet het suikerwater, zodra het 115°C heet is, bij het eiwitschuim. Klop verder tot de kom is afgekoeld. Voeg geleidelijk het amandelpoeder en de poedersuiker toe en meng tot een homogene massa.

 3. 3

  Meng het deel met de kleurstof. Schep het deeg in een aparte spuitzak. Spuit er rondjes van op de bakplaat.

 4. 4

  Laat de bakplaat met het deeg minstens 45 minuten rusten (drogen) op kamertemperatuur. Pas als de deegrondjes niet meer plakken, mag de plaat de oven in. Bak de macarons 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven, laat afkoelen op een koude ondergrond en haal ze met een spatel van de bakplaat.

 5. 5

  Bestrijk telkens een macaron dik met wat vulling en dek af met een tweede macaron. Serveer meteen of bewaar de macarons tot gebruik in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frambozen-chocolademacarons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!