Meest recente artikelen

Koken met kinderen #parentfriendly

Leuke recepten om samen met je kinderen aan de slag te gaan

Koken met kinderen #parentfriendly Artikel

Koken met kinderen. Ooit kan het nog een rubriek worden op Maison Slash. Maar in tussentijd doen 'founding mothers' Anne en Ingrid het met Libelle Lekker! Ze doken onze gi-gan-tische database in en stelden de filter in op #parentfriendly. Met andere woorden, Maison Slash zocht leuke recepten om samen met je kinderen aan de slag te gaan in de keuken.

Heerlijk om af en toe met je kinderen in de keuken te duiken en hen de eerste kneepjes van het vak mee te geven. Stiekem hopen wij bij Maison Slash ook gewoon dat het op termijn rendeert en dat ooit wij onze voetjes onder tafel kunnen schuiven. Investeren noemen ze dat! Alleszins, deze 7 recepten geraakten door de #parentfriendly filter en zijn leuk om bijvoorbeeld samen tijdens de paasvakantie te maken.

Appelfrietjes met yoghurtmayonaise en aardbeiketchup

Met frieten scoor je altijd bij de kiddos. En dit klinkt toch way better dan yoghurt met appeltjes en confituur! Voor presentatie krijgt dit recept sowieso een 10 op 10.

Dessert in a mug: confetticake

Eerst samen koken met de kinderen en dan samen onderuitzakken in de zetel met je heerlijke dessert. Als dat geen ultieme vakantie-doe-tip is? Gewoon die grote slabben niet vergeten. Of je ogen sluiten voor het gesmos, dat kan ook.

Konijnenbroodjes

Met dit recept heb je meteen je volgende regenactiviteit voor tijdens de paasvakantie: de grote miss bunny wedstrijd. En het schoonste konijntje eten we niet op. Mocht dat te gruwelijk zijn, stellen we de light-versie voor: boetseer konijnen en we eten ze allemaal op.

Fruitige lieveheersbeestjes

Zoek je nog een iets gemakkelijker recept? Deze aardbei-lieveheersbeestjes stelen iedereens hart, zijn superlekker en kei easy te maken. Perfect om samen te kliederen in de keuken!

Oreo bunnies

Voor iedereen met een verdoken Oreo-fixatie, check deze paastip! Voeg schattige oogjes toe, bananensnoepjes en een stokje. Meer heb je niet nodig om er een schuun nijnke van te maken.

Snoepijsjes

Voor die ene dag dat je ineens de lente proeft of, nog beter, een zweempje zomer opvangt. Dan zijn deze ijsjes een ideale match. Wel geen idee hoe bevroren snoepjes proeven. Maar hé, one risk a day.

Aardappelnestjes met kwartelei

Wel zorgen dat elk nestje evenveel eitjes krijgt. Of je zou willen een experiment opzetten om te kijken hoe goed je kinderen al kunnen tellen. Op eigen risico.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Maison Slash

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen