Meest recente artikelen

Zo presenteer je koekjes bij de koffie!

Serveertip

Zo presenteer je koekjes bij de koffie! Artikel

Serveer je zelfgemaakte koekjes bij de koffie? Presenteer ze eens helemaal anders dan je gewend bent. Hier zijn alvast wat ideetjes.

De koekjes zelf …

  • Op de rand van je koffiekop. Steek met een simpel vormpje (een hartje, bijvoorbeeld) zandkoekjes uit en snij met een aardappelmesje een kleine inkeping in elk koekje. Zorg ervoor dat de inkeping breed genoeg is, zodat ze niet dicht bakt en zodat het koekje straks op je kopje past. Bak de koekjes in de oven en laat ze volledig afkoelen.
  • Theezakjes. Snij rechthoeken uit zandkoekjesdeeg en snij de twee bovenste hoekjes schuin af, zodat je de vorm van een theezakje krijgt. Prik bovenaan in het midden een gaatje met de achterkant van een satéprikker. Bak de koekjes, laat ze afkoelen en haal dan een stukje touw door het gaatje waaraan je een theelabel (of een leuke boodschap) kunt vastmaken. Smelt nog wat chocolade au bain-marie en dip het onderste gedeelte van de koekjes daar in. Laat opstijven.
  • Chocolade doet het altijd! Zelfs het simpelste koekje wordt honderd keer lekkerder met wat chocolade erover. Trek er lijntjes op met gesmolten chocolade, of dip je koekje in een bakje gesmolten chocolade en laat opstijven. Eventueel kun je er nog wat extra lekkers over strooien, zoals gehakte nootjes of wat leuke sprinkles.
  • Simpel versieren met glazuur. Een basis suikerglazuur (bloemsuiker en een heel klein beetje water) is snel gemaakt. Ben je niet zo handig met kleine spuitzakjes, hou het dan bij eenvoudige lijntjes en stippen. Less is more, in dit geval.
  • Schik je koekjes tot een krans – bijvoorbeeld voor kerst. Oh's en ah's verzekerd!

… en hoe je ze serveert

  • Mooie schaaltjes en etagères zijn altijd leuk. Die hoeven trouwens helemaal niet duur te zijn. Kijk eens rond op de rommelmarkt of in de kringwinkel. Gekleurd of geslepen glas doet het altijd goed, of ga voor mooie schaaltjes en bordjes in verschillende tinten van één kleur.
  • Of kies voor een mooie doos en leg de koekjes in cupcakepapiertjes. Dat ziet er altijd feestelijk uit.
  • Ken je die snoepkarretjes in chique restaurants? Waarmee ze allerlei lekkers naar je tafel brengen? Met een serveerwagentje, je mooiste theeservies en een assortiment zelfgebakken koekjes (eventueel aangevuld met gekochte lekkernijen) kun je dat zelf thuis ook. Ideaal voor een theekransje met vriendinnen.

Onze recepten voor koekjes bij de koffie

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen